סקיאתוס

סקיאתוס הוא אי יווני בעל חשיבות היסטורית שממוקדם בים האגאי. האי הוא חלק מהאיים הספורדיים וסמוך לאי פליון ולאי סקופחוס. האי הררי במיוחד ומתגוררים בו 6500 איש בלבד אשר רובם מיושבים בעיירה הראשית שגם שמה הוא סקיאתוס. ערים נוספות שקיימות באי הן קסנמוס, טרולוס וקאליויה. בגלל כמות המפרצים הרבים שקיימים בו, האי הפך בשנים האחרונות יעד תיירותי פופולרי במיוחד עבור יוונים אשר מגיעים אליו מכל רחבי המדינה.

תוכן העניינים

האי סקיאתוס
עוד בסקיאתוס

רקע כללי על סקיאתוס

באי קיימים מעל 50 חופים כאשר כל אחד יפה יותר מהשני. אחד מהחופים אף נבחר לאחד מ-15 החופים היפים ביותר בעולם – חוף ללאריה שממוקם בצפון האי והגישה אליו היא באמצעות סירות או מונית מים מהעיר הראשית. רובו של האי מיוער בעצי אורן ונסיעה במכונית מזכירה איזורים טרופיים ממש. רוב האוכלוסיה מתפרנסת מתיירות שמתקיימת כמעט לאורך כל ימות השנה אך בעיקר בחודשים מאי ועד אוקטובר. קיימות מספר פסגות הרים אשר עליהם נמצאים מבצרים וכנסיות עוד מהאלף הראשונה ואלו משמשים מקור עלייה לרגש למספר גדול של חובבי היסטוריה ואנשי דת יוונים. 

בנוסף לאלו, באי קיימות מגוון גדול של אטרקציות ובראשם שדה התעופה כאשר מסלול ההמראה והנחיתה הוא מהקצרים ביותר בעולם וסמוך מאוד לכפרים המקומיים. המון תיירים מגיעים בסמוך למסלול הנחיתה ומרגישים ממש את עוצמת המנועים בעת הנחיתה של המטוסים שמגיעים מכל רחבי אירופה וגם מישראל. לאחרונה החלה חברת ארקיע להציע טיסות ישירות לסקיאתוס אך רוב התיירים מגיעים עם מעבורת אשר יוצאת מהאי אוויה או מסלוניקי.

אז חשבתם על מקום חדש שנחשב לגן העדן היווני בעייני המקומיים ומתחשק לכם מקום רגוע ולא עמוס באלפי ישראלים, חופשה בסקיאתוס יכולה להיות בחירה מעולה אם תרצו חופשה ביוון במקום האיים המוכרים כמו רודוס או כרתים. המחירים מאוד זולים ביחס לאיים אחרים אך כמות בתי המלון אינה גדולה ולכן מומלץ למהר ולהזמין אם החלטתם על נופש באי הקסום הזה. ההנאה מובטחת 🙂

ההיסטוריה של סקיאתוס

האי המדהים נשא את שמו עוד לפני שהאימפריה הרומית כבשה רבים מאיי יוון. האגדה והמיתוס מספרים כי השם ניתן לאי על ידי הפלסגים, שהיא אחת מקבוצות האנשים המוקדמות ביותר שעשו חיים באי. הפלסגים נדהמו כל כך מ"הצל הפנטסטי ", שפירושו המילולי ל"סקיה" ביוונית הוא של עצי האורן המסיביים המצפים את פני האי. ככל שחלף הזמן, האי היה מיושב על ידי כרתים ומיקנאים, שגם ביססו את עצמם ואת פרנסתם באיים אחרים בתוך רשת הספורדים. האי התגלה כחלק אדמה אסטרטגי להחזיק בזכות אדמתו הפורייה לגידול יבולים ובעלי חיים, מה שפתח גם את האי בפני פולשים זרים. העיר המבוצרת והמוגנת הראשונה נבנתה בסביבות המאה ה -7 וה -6 לפני הספירה על ידי אנשי הכלקיס שהתיישבו באותה תקופה.

לאורך כל המלחמות הפרסיות, הנמל הראשי של האי שימש כבסיס ביתי למאות ספינות השייכות לכוחות האתונאים. בסביבות 404 לפני הספירה, האי הפך לאי עצמאי. הלוחמים הספרטניים הידועים לשמצה ניסו להשיב את הארץ, אך אלו שחיו בו במשך שנים בעזרת כוחות מאתונה הביסו את הכוחות הספרטניים ושמרו על האי שלהם במקום שליו במשך למעלה מ- 40 שנה.

בעוד השלום שרר זמן מה, האי חזר לעבור בין אימפריות. לקח מאות דמוקרטיה מחדש מאות שנים, וכבר אז הצליחו הרומאים לקחת את יוון בשנות ה 130 לפנה"ס. בעוד האי המשיך להיות כבוש ונכבש מחדש פעמים רבות לאורך השנים, האי היה רגיש לפשיטות של פיראטים שפגעו באי ובתשתיותיו. בעוד שהשלטון הרומי לא בהכרח תמיד היה חוויה חיובית לאלו שחיים באי, העיר המרכזית של האי הצליחה לצמוח ולהתפתח עם משאבים מהאימפריה הרומית.

דילוג לתוכן